Pomoć Izraela Srbiji u domenu istraživanja i razvoja

Bez autora
May 26 2010

Potpredsednik Vlade za evropske integracije i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić i ministar za nauku i tehnologiju Izraela Danijel Herškovic danas su postigli dogovor o saradnji Srbije i Izraela u tri segmenta na planu nauke. Prvi segment se odnosi na pojačavanje bilateralne saradnje, u čemu će primarnu ulogu odigrati Institut za fiziku i Institut “Mihajlo Pupin”, koji već imaju partnere u Izraelu. Drugi plan saradnje podrazumeva slanje izraelskih savetnika za izgradnju naučne infrastrukture, koji su dokazani eksperti u ovoj sferi, u našu zemlju. Treći plan se odnosi na ustupanje iskustava Izraela u komercijalizaciji nauke. Srbija ima potencijal da postane jedna od vodećih evropskih zemalja u domenu istraživanja i razvoja, a Izrael je spreman da joj u tome pomogne.

Pomoć Izraela Srbiji u domenu istraživanja i razvojaPotpredsednik Vlade za evropske integracije i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić i ministar za nauku i tehnologiju Izraela Danijel Herškovic danas su postigli dogovor o saradnji Srbije i Izraela u tri segmenta na planu nauke.

Prvi segment se odnosi na pojačavanje bilateralne saradnje, u čemu će primarnu ulogu odigrati Institut za fiziku i Institut “Mihajlo Pupin”, koji već imaju partnere u Izraelu.

Drugi plan saradnje podrazumeva slanje izraelskih savetnika za izgradnju naučne infrastrukture, koji su dokazani eksperti u ovoj sferi, u našu zemlju. Treći plan se odnosi na ustupanje iskustava Izraela u komercijalizaciji nauke.

Srbija ima potencijal da postane jedna od vodećih evropskih zemalja u domenu istraživanja i razvoja, a Izrael je spreman da joj u tome pomogne.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik